Skip to main content

ZOMERBANDEN

WAAROM EN WANNEER ZOMERBANDEN?

Zomerbanden, ook wel bekend als de ‘normale’ band, worden over het algemeen beschouwd als de standaard keuze en presteren optimaal tussen de maanden april en oktober. Net zoals winterbanden, hebben zomerbanden unieke kenmerken en eigenschappen die zorgen voor veilig rijden in de bijbehorende seizoenen. Het rubber van zomerbanden levert de beste prestaties bij warmere temperaturen vanwege de beperkte elasticiteit, wat resulteert in minder rolweerstand (brandstofbesparing), verminderde slijtage en minimaal geluidsniveau. Met een breder loopvlak onderscheiden zomerbanden zich van winterbanden, waardoor de auto meer grip heeft tijdens het rijden in de warmere maanden.

HOE WERKEN ZOMERBANDEN?

Zomerbanden bieden aanzienlijk betere rijprestaties in drogere en warmere weersomstandigheden. Vanaf een buitentemperatuur van 7 graden Celsius zijn duidelijke verschillen merkbaar in de prestaties tussen winter- en zomerbanden. Bij temperaturen boven de 7 graden rijdt men met zomerbanden vaak zuiniger, geniet men van meer grip en produceert men minder afrolgeluid dan met winterbanden.

Deze voordelen worden mogelijk gemaakt door drie belangrijke eigenschappen:

  1. de rubber samenstelling
  2. een breder oppervlak
  3. een ander profiel.

WANNEER IS HET TIJD VOOR ZOMERBANDEN?

In tegenstelling tot het misverstand dat winterbanden alleen nodig zijn bij vrieskou, geldt ook voor zomerbanden dat ze niet alleen geschikt zijn bij echt zomers weer. De eenvoudige vuistregel luidt: zodra de buitentemperatuur structureel niet meer onder de 7 graden daalt, is het tijd om over te schakelen naar zomerbanden. Over het algemeen betekent dit, in het Nederlandse klimaat vertaald, dat zomerbanden geschikt zijn van april tot en met oktober. Een handige vuistregel om te onthouden: wanneer de zomertijd ingaat, plan dan een afspraak bij je garage voor de overstap naar zomerbanden.

EEN ERKENDE GARAGE

LEES ONZE REVIEWS

XANI

Ik kom hier al een aantal jaren en ben tevreden met Patrick. Altijd no nonsense en heel duidelijk. √Čn vooral niet duur!

MIKE

Binnen een kwartier een extreem irritant gerammel aan de achterkant van de auto gevonden en direct gemaakt Top service!

SANDER

Een goede en eerlijke garage. Ben al jaren klant hier en zal ik nog jaren blijven.

LIESBETH

Goed en betrouwbaar. Patrick is een vakman

Kim

Denkt mee, ook als je een keer krab bij kas zit. Erg fijn contact.

VRAGEN OVER UW AUTO?

NEEM CONTACT OP MET AUTO WIJKERMEER

KLAAR OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN?

Plan een afspraak in met een monteur van Auto Wijkermeer. We nemen binnen 48 uur contact met u op.

AFSPRAAK MAKEN

CONTACTGEGEVENS

DE GARAGE

Kanaalweg 61
1948 PL Beverwijk